Sport     | 01.07.2019. 13:45 |

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za finansiranje sporta u BPK

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 1.jula (FENA) – Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Arman Bešlija i predstavnici sportskih kolektiva iz ovog kantona danas su potpisali ugovore o dodjeli sredstava za finansiranje sporta u 2019. godini.

Po riječima resornog ministra Armana Bešlije, u ove svrhe iz kantonalnog budžeta biće izdvojeno 280.000 KM, dok je ukupan iznos sredstava namjenjenih za podsticanje sportskih djelatnosti 361.000 KM

- Danas smo potpisali ugovore sa 16 klubova koji se nalaze u sistemu takmičenja odnosno koji su ispunili uslove u skladu sa ranije utvrđenim kriterijima i njima će u ovoj sezoni biti dodijeljeno 280.000 KM – precizirao je Bešlija.

Predstavnici pojedinih klubova tokom potpisivanja ugovora naglasili su kako nisu zadovoljni iznosom sredstava i načinom na koji se vrši njihova raspodjela.

- Uvijek je neko nezadovoljan, ali kriteriji su takvi. U skladu sa zaključkom Vlade BPK u narednom periodu okupit ćemo sve aktere i pokušati napraviti kriterije koji bi svima odgovarali. Također, postoji i nezadovoljstvo izvršenjem budžeta jer ove godine on je manji i teže je vršiti isplate, ali nastojat ćemo da tranše sportskim klubovima izmirujemo redovno – kazao je Bešlija.

Sport je potreban ovom gradu, naglasio je resorni ministar te dodao kako su u ovom ministarstvu zadovoljni onim što pružaju sportisti i njihovi predstavnici te će im kako je rekao Vlada BPK u tome nastojati biti uvijek na usluzi.

Dio sredstava u iznosu od 66.200 KM bit će dodijeljen Sportskom savezu BPK za korištenje sportskih objekata za klubove i tehničko funkcionisanje. Za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom bit će izdvojeno 8.000 KM dok je Aktivu nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja za sportska takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola predviđeno 6.000 KM.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu