Ekonomija     | 01.07.2019. 14:16 |

Vlada ZDK - Za vodne projekte od lokalnog značaja 8,5 miliona KM

FENA Saopćenje

ZENICA, 1. jula (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojila je Program utroška sredstava vodnih naknada za 2019. godinu Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK u ukupnom iznosu od 8.500.000 KM.

Od toga, za finansiranje izgradnje ili rekonstrukcije vodnih objekata od općinskog značaja - zaštitnih vodnih objekata, vodnih objekata za snabdijevanje i vodnih objekata za zaštitu od zagađenja, uključujući izradu projektne dokumentacije, u ovoj godini je planirano 5.157.270 KM, te 52.000 KM za finansiranje vršenja stručno-tehničkog nadzora nad izgradnjom ili rekonstrukcijom ovih objekata.

 - Raspodjela planiranih sredstava za realizaciju projekata od općinskog i drugog značaja vrši se na osnovu iskazanih prioriteta od općina, a prema kriterijima ovog ministarstva za utvrđivanje prioritetnih projekata iz oblasti upravljanja vodama. Kao i ranijih godina, planirano je finansiranje vodnih projekata u svim općinama ZDK. Ministarstvo će sa gradom Zenica i svim općinama ZDK-a zaključiti sporazume, kojim će biti regulisane međusobne obaveze i način realizacije odobrenih sredstava - kazao je Mirnes Bašić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Za realizaciju nezavršenih projekata ugovorenih u 2018. godini u ovogodišnjem programu je predviđeno 2.844.207,50 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Vlada ZDK odobrila tri miliona za specijalizacije ljekara KBZ-a, za mamograf u Visokom 250.000 KM

Vlada ZDK uvela dodatak na djecu i mlade s invaliditetom, odobrena sredstva i za 61 radnika

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!