Ekonomija     | 01.07.2019. 19:57 |

Višković razgovarao s potpredsjednikom Vlade Baden Virtemberg

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 1. jula (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas, u Vladi Baden Virtemberg, sa potpredsjednikom Vlade Baden Virtemberg i predsjednikom CDU-a Baden Virtemberg Tomasom Štroblom i poslanikom u Bundestagu i šefom poslaničke grupe CDU za inovacije Stefanom Kaufmanom o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i Baden Virtembergu, te naglasili da je dosadašnja saradnja bila uspješna.

Višković je rekao da postoje dobri odnosi sa Baden Virtembergom, da je potrebno tu saradnju jačati posebno u ekonomskom smislu s obzirom na to da značajan broj njemačkih kompanija uspješno posluju u RS, saopćeno je iz entitetske vlade.

Također, upoznao je zamjenika premijera o aktivnostima koje Vlada RS-a provodi u cilju povećanja konkurentnosti, unapređenja poslovnog ambijenta, razvoja privrede i novih investicija.

Potpredsjednik Vlade Baden Virtemberg i predsjednik CDU-a Baden Virtemberg Tomas Štrobl naglasio je da postoje preduslovi za njemačke kompanije da u većem broju sarađuju sa privrednicima iz RS i investiraju u taj bh. entitet, kao i za unapređenje cjelokupnih odnosa između RS i Baden Virtemberga.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo