Kultura     | 02.07.2019. 15:17 |

Predstava 'Savršen kroj' večeras otvara 3. festival Ljetne večeri Studio Teatra

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 2. jula (FENA) - Izvedbom predstave "Savršen kroj" Sarajevskog ratnog teatra SARTR rađenom u režiji Jasmina Durakovića večeras će na Ljetnjoj sceni Doma armije BiH u Zenici (Dom Preporoda) početi 3. međunarodni teatarski festival Ljetne večeri "Studio Teatra", koji će trajati do 7. jula a specifičan je po tome što se sve predstave igraju na otvorenom.

Drugu noć festivala na programu je predstava "Trg ratnika" u režiji Dine Mustafića i produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. Treću noć predstavit će se Yugoart i Pozorište "Slavija" iz Beograd sa predstavom "A šta ćemo sad?", koja je nastala po motivima priče Branka Đurića te po tekstu režisera Erola Kadića.

U petak je na programu predstava za djecu "Potraga za konačištem" u produkciji Teatra Kabare Tuzla, a u subotu i mjuzikl za najmlađe "Pepeljuga" u produkciji  Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

Festival će u nedjelju zatvoriti predstava "Državni lopov", komedija u izvedbi domaćina festivala, Studio Teatra iz Zenice, u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Sve predstave za odrasle počinju u 21.00, a za djecu u 20.30 sati.

Organizatori su, u okviru programa za djecu, pripremili kreativne radionice, igraonice, kao i druženja sa maskotama omiljenih animiranih likova mališana. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana