Bosna i Hercegovina     | 02.07.2019. 17:03 |

Susreti Banjalučana od 12. do 16.jula

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 2.jula (FENA) - Šesnaesti susreti Banjalučana "Vezeni most -2019." bit će održani u gradu na Vrbasu od 12. do 16 .jula.

Kao i ranijih godina, na dan, u znak sjećanja na civilne žrtve rata bit će spušteno cvijeće niz Vrbas s mosta u Banjoj Luci uz poruku "Ne ponovilo se" i „Gradimo mir zajedno“.

Početak manifestacije, koju organizuje Međunarodni centar za izgradnju povjerenja „Vezeni most“, označit će himna "Oda radosti" Ludviga van Betovena, a planirana je izložba radova banjalučkih slikara i svečani koncert.

Bit će upriličeno više kulturno-zabavnih, sportsko-rekreativnih sadržaja s ciljem okupljanja i druženje dijaspore i stanovnika Banje Luke.

Kao i prethodnih godina bit će položeno cvijeće na spomen-ploču u dvorištu kuće banjalučke pjesnikinje Nasihe Kapidžić-Hadžić, a uz prigodan program o legendi o Safikadi bit će zapaljene svijeće, dok tradicionalno muzičko-poetsko veče nosi naziv „Klupa na kraju aleje“.

Banjalučki brend bit će predstavljen kroz „Vrbaski dajak karavan“, a za djecu će biti upriličen igrokaz.

Planiran je hommage-omaž zaslužnim Banjalučanima, Fuadu Baliću, Anti Mariću i Slobodanu Popoviću, članovima ovog centra.

Zadanjeg dana manifestacije bit će otvorena izložba "Stara Bosna - 3", te upriličeno tradicionalno „Veče sevdaha“ uz gosta iznenađenja, istakli su organizatori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Cirih: Bećirović razgovarao s predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo