Stranačke aktivnosti     | 02.07.2019. 17:47 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

FENA Saopćenje

Demokratska fronta poziva tzv. Bh.blok da se odmah ogradi o kontinuiranih napada pojedinih SDP-ovih zvaničnika na Obavještajno sigurnosnu agenciju BiH, koji su očito u funkciji jačanja proruske i anti - NATO koalicije u BiH predvođene Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

DF smatra da tzv. Bh.blok više nema prostora za šutnju, pogotovo uzimajući u obzir to što pojedini zastupnici Naše stranke i SDP-a ne samo da u interesu SNSD-a i HDZ-a napadaju OSA-u nego i otvoreno obmanjuju javnost sa tvrdnjama da o NATO integracijama BiH ne postoji dogovor, iako u vezi s tim postoje davno usvojene odluke i zakoni od strane institucija Bosne i Hercegovine.

Ovakvim napadima i nepoštivanjem institucija Bosne i Hercegovine, tzv. Bh.blok ugrožava sigurosnu perspektivu BiH koja je bitan element suvereniteta države Bosne i Hercegovine. S tim u vezi pozivamo lidera Bh.bloka Predraga Kojovića da obuzda pomenute napade na institucije koji dolaze iz Bh.bloka ili da javno ustvrdi da je to zvanična politika te političke organizacije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Inicijativa Demokratske fronte u Parlamentu FBiH u vezi imenovanja sudije u Ustavni sud BiH

Predsjedništvo DF-a - 'Trojkina' politika kompromisa dovela do politike razvaljivanja države

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta