Bosna i Hercegovina     | 03.07.2019. 15:29 |

Građevinski materijal za 29 povratničkih porodica u Doboj (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

DOBOJ, 3. jula (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Doboj gdje je sa 29 povratničkih porodica potpisao ugovore o dodjeli građevinskog materijala.

Vrijednost ugovora je oko 300.000 KM, od čega Ministarstvo finansira 51, a Grad Doboj 49 posto.

Ramić je kazao da je ovo jedinstven slučaj u državi da lokalna zajednica sufinansira izgradnju stambenih objekata za povratnike.

- Ovo je za svaku pohvalu. Prije nekoliko dana smo potpisali ugovore za izgradnju infrastrukturnih objekata na području grada, naredne sedmice ćemo dodijeliti sredstva privrednim subjektima. Nastavljamo investirati u Doboj i pomagati povratnicima - rekao je Ramić.

Podsjetio je da je u Doboju, u proteklom mandatu, izgrađeno više od 100 stambenih jedinica za što je izdvojeno više od milion KM.

Izrazio je zadovoljstvo da su višečlane porodice i porodice sa malom djecom u programu, te naglasio da su oni garant povratka i opstojnosti države.

Uime Grada Doboja ugovore je potpisao potpredsjednik Skupštine Miloš Bukejlović koji je kazao da je ovo još jedan u nizu od značajnih projekata koji su rezultat saradnje s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

- Na svećanoj sjednici u junu ove godine ministru Ramiću smo dodijelili 'Plaketu Grada Doboja', čime smo mu zahvalili za sve što je uradio za nas - istakao je Bukejlović.

Korisnici pomoći su odabrani putem javnog poziva Ministarstva iz dovogodišnjeg programa, kojim je do sada obuhvaćena obnova i rekonstrukcija stambenih objekata u 65 općina na području BiH.

Pogledajte http://fena.ba/video/3138

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/17K6zS-a2RGAWMgIGjV8nFjiEMXSLqpjq?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Vladi TK potpisan sporazum za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima

Ramić sutra u Doboju uručuje 100 ugovora za izgradnju kuća

Grupa zastupnika 'Zajedno za BiH' napustila sjednicu NSRS za vrijeme obraćanja Kalabuhova

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom