Bosna i Hercegovina     | 03.07.2019. 15:58 |

Goraždani će dati doprinos obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. jula (FENA) – Brojni Goraždani dat će svoj doprinos u obilježavanju 11. jula – Dana sjećanja na žrtve srebreničkog genocida – istaknuto je danas na sastanku Organizacionog odbora Grada Goražde.

Tokom razgovora sa predstavnicima Planinarskom kluba „Goražde – Maglić“, Aletskog kluba Goražde i Biciklističkog kluba Goražde istaknuto je da će gradska uprava dati punu podršku kako bi obilježavanje proteklo na dostojanstven način.

Počast žrtvama srebreničkog genocida uz  planinare, atletičare i bicikliste odat će i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji će se zajedno sa uposlenicima gradske uprave priključiti Maršu mira.

- Kao i prethodnih godina svi su se organizovali, drago mi je i zaista hvala svima posebno Planinarskom društvu Goražde-Maglić, našim biciklistima i našim maratoncima. Velika je stvar i ponos učiniti ovakav jedan poduhvat i solidarisati se sa svim žrtvama Srebrenice te odati počast. Mi ćemo imati više od 120 učesnika. Suosjećamo puno sa bolom i tugom Srebrenice jer slična sudbina je trebala da se desi i Goraždu i možda smo mi grad koji  najviše ima osjećaja prema Srebrenci, Žepi jer smo bili enklava kao i oni. U tom cilju pozivam sve građane koji imaju mogućnosti da posjete Srebrenicu 11. jula – izjavio je Ramović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'