Stranačke aktivnosti     | 04.07.2019. 12:41 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Prije nekoliko dana sa eksperimentalnim radom započeo je rad RTV Herceg Bosne. Pozdravljamo ovaj potez i nemamo ništa protiv novih televizija na našim prostorima, dobro je da građani imaju veći izbor RTV programa.

Da li je ovo eksperiment kojim se Hrvatima na prostoru BiH želi reći kako je upravo to ta TV za koju se zalagao HDZ. Ako je to tako, postavlja se pitanje kako ćemo to financirati. Plašimo se da će uskoro doći odluka da preko računa za mobitel ili električnu energiju budemo morali plaćati televiziju za koju ne znamo tko je vlasnik i za čije interese radi a da ne govorimo o pokrivenosti signalom gdje će veliki broj Hrvata ostati uskraćen ovim novim izborom.

HS BiH zalaže se za uvođenje TV kanala na hrvatskome jeziku ali takva televizija treba biti u sklopu BHRTV javnog servisa a ne uvođenjem privatne televizije na mala vrata kao zamjenu.

Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu