Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 13:15 |

Šatorovićeva čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Selvedin Šatorović uputio je čestitku američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

- Uime rukovodstva i članova SSSBiH Vama i Vašoj porodici, zaposlenicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, te svim građanima i građankama Vaše domovine od srca čestitamo 4. juli, Dan nezavisnosti – stoji u čestitki.

Obilježavajući dan koji predstavlja rođenje Sjedinjenih Američkih Država, kako se dalje dodaje, dan kada je Kongres proglasio nezavisnost od britanskog kralja, američki narod se sjeća žrtve svih onih koji su svoje živote utkali u slobodu i nezavisnost SAD i slavi demokratiju i slobodarske vrijednosti koje ljudima širom svijeta SAD čine zemljom u kojoj bi voljeli živjeti, raditi i čije vrijednosti bi željeli da imaju njihove domovine.

Šatorović je u čestitki zahvalio na nesebičnoj pomoći i podršci američkog naroda Bosni i Hercegovini, te na dosadašnjoj saradnji u želji da se ona u budućnosti dodatno razvija i jača. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo