Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 14:59 |

Mali svijet: 'Četiri trke za nekog s autizmom'

FENA Saopćenje

TUZLA, 4. jula (FENA) - U sklopu ovogodišnjeg "3. tuzlanskog noćnog polumaratona", roditelji polaznika Centra za ranu intervenciju "Mali svijet" odlučili su organizirati "četiri trke za nekog sa autizmom".

Zahvaljujući suradnji sa prijateljima iz ARK Rekreativci Tuzla u sklopu sve četiri trke, bit će trčana kampanja "Za nekoga s autizmom" tokom koje će biti prodavani metri i kilometri, a sve u cilju pomoći i podrške Centru "Mali svijet".

Kilometre će prodavati i veliki i mali trkači. Trčat će djeca s autizmom, njihovi roditelji, građani, profesionalni trkači, volonteri, aktivisti i svi dobri ljudi. Sav prikupljeni novac iskoristit će se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra "Mali svijet", saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Treći tuzlanski noćni polumaraton počinje 20. jula na Trgu slobode u Tuzli. Dječije trke startaju u 19.30 sati, a trke na 5 i 21 kilometar u 20.30 sati. Prijava trkača koji će prodavati svoje metre i kilometre za nekoga s autizmom može se izvršiti porukom na fb profilu: https://www.facebook.com/vanchica ili pozivom ili porukom (gsm/viber/whatsup) na broj telefona: +387 61 389 580.

Na noć dešavanja 3. tuzlanskog polumaratona na štandu "Malog svijeta" na Trgu slobode u Tuzli bit će prisutan spisak svih trkača od kojih možete otkupiti kilometre.

Fondacija tuzlanske zajednice pomoći će hrabrim roditeljima i njihovim mališanima da prikupe sredstva. Fondacija je stavila na raspolaganje svoju platformu za doniranje "Doniraj.ba". Svi koji žele podržati ovu humanu akciju mogu to učiniti na linku: http://doniraj.ba/project/view/za-nekog-sa-autizmom.

Osim toga, "Trku za nekog sa autizmom" svi mogu podržati i direktnom uplatom na račun Fondacije tuzlanske zajednice 1321 0020 0707 4926 u NLB banci s naznakom "Za nekog sa autizmom".

Autizam je razvojni poremećaj koji se očituje po teškoćama u socijalnoj interakciji, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, te sa ograničenim i ponavljajućim ponašanjem.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Ljubuški počeo s primjenom Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ADOS-2

Brčko - Obilježen dan svjesnosti o autizmu

Studenti Sveučilišta u Mostaru obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu