Regija     | 04.07.2019. 15:35 |

RH: Tri osobe ozlijeđene u havariji katamarana u Nacionalnom parku Mljet

FENA Agencije

MLJET, 4. srpnja (FENA) - Tri osobe ozlijeđene su u četvrtak ujutro u hrvatskom Nacionalnom parku Mljet, nakon što je katamaran (dvotrupna jedrilica) zbog lošeg i nestručnog upravljanja udario u obalu otoka.

U pomoć unesrećenima pristigli su Rendžeri NP Mljet i lokalna liječnica, a ozlijeđeni članovi posade katamarana zbrinuti su u bolnicama - jedna osoba je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, a dvije u dubrovačku, kažu u mljetskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, javlja Hina.

Očevidom je zasad utvrđeno da se pomorska nesreća dogodila kada je katamaran "Dreamseeker" duljine 11,95 metara, pod francuskom zastavom te u vlasništvu charter tvrtke, udario u obalu u uvali Tatinica na Mljetu. Tom je prilikom ozlijeđeno troje od ukupno deset članova posade - 33-godišnja državljanka SAD-a, 33-godišnja državljanka Australije i 37-godišnji državljanin Novog Zelanda.

 Dvoje ozlijeđenih su brodom transportirani do Pelješca gdje ih je preuzela Hitna pomoć, dok je jedna ozlijeđena osoba helikopterom prevezena u splitski KBC.

 Pregledom jedrilice utvrđena su oštećenja na desnom trupu ispod površine mora, no nema opasnosti od potonuća jer katamaran samostalno pluta. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije