Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 20:19 |

Fondacija 'Izvor nade' organizirala ispraćaj stipendista generacije 2018/2019

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" večeras je u studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu organizirala svečanost u povodu ispraćaja stipendista generacije 2018/2019.

Školovanje i studije tokom ove školske i akademske godine okončao je 31 stipendista Fondacije, od čega devet srednjoškolaca, 14 studenata trogodišnjeg studija, pet studenata četverogodišnjeg studija i tri studenta master studija, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

Gostima i donatorima Fondacije obratili su se direktor Fondacije Tarik Agetović i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Eldin Kunto.

Agetović je naglasio činjenicu da djela Fondacije "Izvor nade" iz godine u godinu žive i što mladima pomaže na putu da školovanje i studije okončaju na što bolji način.

Malezijskog premijera Mahathira Mohammada citirao je Kunto, istaknuvši da mu je tokom jedne posjete kazao kako je obrazovan narod nemoguće pokoriti.

- Sa obrazovanim ljudima svima nama će biti bolje. Vjerujem da ste to vi. Želim vam sretne poslove i karijere - naveo je on.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Stipendistima Distrikta odobren nastavak isplate stipendija

Potpora za 38 studenata stipendista u Općini Posušje

Josip Pejaković u Fondaciji 'Izvor nade': Na Bosni su mnogi polomili zube

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu