Bosna i Hercegovina     | 05.07.2019. 12:07 |

Sindikat upozorava na diskriminaciju policijskih službenika na nivou BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Savez sindikata policijskih organa u BiH obratio se novim dopisom adresiranim na nadležne institucije u kojem upozorava "na diskriminaciju policijskih službenika u policijskim organima na nivou Bosne i Hercegovine koji su kako to izgleda prepušteni sami sebi, obzirom na to da ni jedan nivo vlasti nije odgovorio na njihove prethodne dopise po istom pitanju".

Tim povodom, saopćenjem za javnost oglasio se Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem navodi kako se iz spomenutog dopisa vidi "da su policijski službenici u odnosu na kolege iz Federalne uprave policije i kantonalnih MUP-ova diskriminirani prilikom obračuna penzije i dovedeni u situaciju da razmišljaju o svojoj egzistenciji što dovodi u pitanje integritet policijskih službenika i policijske organe izlaže opasnosti".

Spomenuti dopis Saveza sindikata policijskih organa u BiH (čije su članice sindikati SIPA-e, GPBiH i DKPT-a) upućen je Vladi FBiH, Federalnom zavodu PIO/MIO, Ministarstvu rada i socijalne politike, Parlamentu FBiH, Vijeću ministara BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Instituciji Ombudsmana BiH.

- Zbog nebrige organa vlasti naspram policijskih službenika koji rade u policijskim organima Bosne i Hercegovine sve više policijskih službenika napušta policijske organe i traži bolji posao i sigurniju egzistenciju - navode iz Sindikata SIPA-e.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!