Bosna i Hercegovina     | 05.07.2019. 13:59 |

Gradonačelnik Brčkog nagradio učenike generacije srednjih škola

FENA Saopćenje

BRČKO, 5. srpnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ugostio u petak u Gradskoj vijećnici Stanka Lukića, Elmu Žilić, Adisu Bajramović i Marinu Marković, koji su proglašeni učenicima generacije školske godine 2018./2019. te im uručio tablete koji će im koristiti u daljnjem školovanju.

Učenica Gimnazije "Vaso Pelagić" Adisa Bajramović kazala je kako je predivan osjećaj biti učenik generacije.

"Ponosna sam na sebe, svoje roditelje i profesore koji su mi pomogli da dođem do ovog uspjeha. Upisala sam Fakultet medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tako da se nadam da će mi ova titula pomoći da nastavim u ostvarivanju svojih ciljeva", kazala je Adisa.

Gradonačelnik Milić izrazio je zadovoljstvo što ima prigodu ugostiti najuspješnije srednjoškolce u Brčkom te istaknuo kako je odnos vlasti prema mladima zapravo odnos prema budućnosti.

"Onako kako se odnosimo prema mladima, ne samo simbolički, nego i u smislu konkretnih aktivnosti, takva će nam sasvim sigurno biti i budućnost. Riječ je o mladim ljudima koji će nastaviti školovanje, a na nama je da ovako uspješnim pojedincima, pa i svima drugima osiguramo kvalitetne uvjete za život. Cilj nam je da mlade zadržimo na ovim prostorima", kazao je Milić.

Pored Adise Bajramović, nagrađeni su i Stanko Lukić, učenik Tehničke škole, Elma Žilić iz Ekonomske škole te Marina Marković iz Poljoprivredno-medicinske škole, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom