Bosna i Hercegovina     | 06.07.2019. 16:07 |

SIPA - Uhapšene dvije osobe na području Ljubuškog u akciji 'Tebra'

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u saradnji s USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, na području Ljubuškog,  proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra".

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje  da su počinila krivična djela iz člana 250.  Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal” u vezi sa članom 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama“ istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza „COBRA“.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

- Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadno-Hercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - saopćeno je iz SIPA-e. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo