Najave     | 07.07.2019. 14:03 |

Izložba 'Lično' na Mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Na Mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, u ponedjeljak 8. jula, bit će otvorena izložba portreta „Lično“, nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, te će biti upriličeno javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a izložba „Lično" će po prvi put biti postavljena u Višegradu.

Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković, Krešo Primorac i Amir Omerspahić, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

Svoje prisustvo otvaranju izložbe i javnom govorenju potvrdili su predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života iz Višegrada, Rudog, Foče i ostalih susjednih opština i gradova iz oba bh entiteta.

Nakon svečanog otvaranja i javnog govorenja, izložba će za javnost biti dostupna u Gradskoj galeriji Višegrad do 15. jula.

Izložba je do sada bila postavljena u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, u okviru Simposiona SPC u Trebinju, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci, prijedorskom Muzeju Kozare i u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

Izložba „Lično“ podržana je kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC) - saopćeno je iz CRS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu