Servisne informacije     | 07.07.2019. 14:14 |

Kolone vozila na GP Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina, Deleuša i Crveni Grm

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Na izlazu iz BiH kolone vozila su na graničnim prijelazima: Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina,  Deleuša i Crveni Grm. I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćava BIHAMK.

I na putevima u BIH danas je pojačan intezitet saobraćaja, pa se vozačima savjetuje da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila. preporuka je da se izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana i prave pauze svaka dva sata. Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen.  Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.  

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radovi u Ključu i Mostaru.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo