Stranačke aktivnosti     | 07.07.2019. 17:45 |

Saopćenje za medije Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Lejla Kulovac: Upraviteljima koji nisu osigurali pp aparate oduzeti licence

„Nedopustivo je da bilo ko u ovoj državi sebi uzme za pravo da ugrozi bilo čiji život. Sve rasprave o uzrocima padaju u vodu i prebacivanjima krivice, ako je u svim neophodnim procesima održavanja objekta ispoštovan zakon i sva potrebna procedura. Zašto nadležne institucije dozvoljavaju nesavjesnim upraviteljima da se bave ovakvim biznisom tj da rade ovakve stvari? Ovo nije jedini slučaj i građani s pravom strahuju kada se ovakav scenarij može desiti u njihovoj zgradi.

Svi smo svjedoci da je upravo nakaradna politika, politika nezamijeranja i podilaženja zarad nekih uskih interesa dovela do toga da mi u određenim trenucima imamo apsurdne situacije za koje se u svijetu skupo plaća kazna.  Ne smijemo dozvoljavati to da zbog banalnog razloga bilo čiji život bude doveden u pitanje.

Izražavamo suosjećanje zbog ove situacije i želimo da se nešto slično nikad ne ponovi u bilo kojoj jedinici kolektivnog stanovanja ne samo u Općini Novi Grad Sarajevo, nego bilo gdje u svijetu. Vrijeme je da se u ovoj zemlji prestanemo baviti posljedicama i liječenjem rana.

Mi želimo društvo u kojem ćemo prevencijom spriječiti neželjene posljedice.

Upraviteljima koji nisu osigurali pp aparate treba oduzeti licence za rad kako isti više nikada ne bi bili u situaciji dovesti bilo čiji život u opasnost,“ poručila Lejla Kulovac, predsjednica Općinske organizacije Nezavisnog bloka Novi Grad Sarajevo povodom velikog požara u stambenoj zgradi, u sarajevskom naselju Čengić Vila.

 

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu