Sport     | 08.07.2019. 12:15 |

Reprezentativci BiH u klizačkim sportovima počeli pripreme za takmičenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Reprezentativci Bosne i Hercegovine u umjetničkom i brzom klizanju u Sarajevu su počeli pripreme za nastupe na evropskom i svjetskom prvenstvu, kupovima, juniorskom Grand Prix-u i drugim međunarodnim takmičenjima u ovoj klizačkoj sezoni.

Zara Husedžinović, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, nakon kondicionih priprema otputovat će na ISU kamp koji će biti održan od 23. jula do 3. augusta u Celju (Slovenija), a od 5. do 25. septembra nastavit će pripreme u Zagrebu, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Alisha Hawkeswood pripreme će obaviti u Cirihu (Švicarska). Ona će zajedno sa Zarom Husedžinović predstavljati BiH na ISU juniorskom Grand Prix-u.

Hena Uzunović ljetnje pripreme će obaviti u Dnepropetrovsku (Ukrajina), nakon čega će nastupiti na nekoliko međunarodnih takmičenja u umjetničkom klizanju.

U vrijeme održavanja kampa u Celju, planiran je da se održi i ISU kamp za trenere, na kojem će ispred Saveza učestovati Alma Šehić, Tara Gliha i Neira Kiso, bivše uspješne reprezentativke BiH u umjetničkom klizanju.

Odmah nakon završetka kampa u umjetničkom klizanju, počet će i drugi ISU kamp, koji će biti održan također u Celju od 8. do 18. augusta.

Savez je omogućio da na ovom kampu pripreme obave Muhamed i Sumeja Zajimović, Ermin Raščić, Ilan Krstić i Alina Brezović, sa trenerom Nihadom Bašićem.

Pored ove grupe klizača, najbolji bh. brzoklizači, seniorski reprezentativci Edin Branković, Tarik Omeragić i Mak Krstić, ljetne pripreme će obaviti u Zagrebu, Budimpešti i Sofiji, kako bi u što boljoj formi dočekali nastupe na evropskom i svjetskom prvenstvu i svjetskim kupovima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BiH na Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju

Reprezentativci BiH u klizačkim sportovima počeli kondicione pripreme

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta