Servisne informacije     | 08.07.2019. 14:33 |

Sutra od 11 do 13 sati izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Zbog prolaska kroz Sarajevo kolone vozila koja prevozi exhumirane identificirane posmrtne ostatke žrtava  genocida u Srebernici, sutra će od 11 do 13 sati biti izmjenjen pravac odvijanja javnog gradskog prijevoza.

Tramvajski saobraćaj odvijat će se preko okretnice Željeznička stanica, odnosno neće biti u funkciji na relaciji Tehnička  škola - Baščaršija - Tehnička škola.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuske linije za Podhrastovi, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Dom Armije polazit će sa terminala Drvenija. Autobuska linija za Jagomir i minibuska linija za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Park polazit će sa terminala Sutjeska.

Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero bit će preusmjeravani na okretnicu Trg Austrije.

Na autobuskim i minibuskim linijama koje prolaze kroz ulicu Alipašina (linije za Vogošću, Ilijaš, Bare, Breku, Koševsko Brdo, Podhrastove, Jagomir, Sedrenik, Nahorevo i Poljine) doći će do kraćih zastoja prilikom prolaska kolone ovom ulicom, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

KJKP Gras - Zbog fudbalske utakmice 14. aprila obustava sabraćaja u ulici Zvornička

Javni gradski prevoz u Sarajevu sutra će se odvijati prema prazničnoj šemi rada

KJKP "Gras" - Tramvajski saobraćaj nije u funkciji zbog kvara na dva tramvaja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu