Stranačke aktivnosti     | 08.07.2019. 15:38 |

Saopćenje za javnost SBB BiH

FENA Saopćenje

Senad Avdić mora platiti Adisu Arapoviću zbog klevete

Općinski sud u Sarajevu donio je 03.07.2019. godine prvostepenu presudu kojom je utvrđeno da je portal Slobodna Bosna, dana 08.01.2018. godine, neistinitom, odnosno klevetničkom objavom nanio štetu tužitelju Adisu Arapoviću, te da ovaj portal, čiji je urednik Senad Avdić, a autor klevetničkog teksta Asim Metiljević, moraju objaviti izreku presude. Izdavač Slobodna.ba doo tužitelju mora isplatiti dvije hiljade KM na ime odštete.

Metiljević je u spornom tekstu, bez ikakvih dokaza i činjenica, što je sud proglasio klevetničkim, ustvrdio da je Adis Arapović, radeći dugo godina kao menadžer i analitičar u CCI-u „frizirao izvještaje u korist SBB-a“, te da je izbačen iz ove organizacije. Na temelju predočene dokumentacije, utvrđeno je da je Arapović raskinuo ugovor o radu u CCI-u na vlastiti zahtjev, a da su tvrdnje o friziranju izvještaja potpuna neistina i kleveta. To znači da je autor teksta svjesno objavio neistinit sadržaj, iskazao namjeru i grubu nepažnju, te počinio štetu konkretnoj osobi. Sud je proglasio da je ovo „neophodna mjera u demokratskom društvu i ima za cilj zaštitu ugleda i prava drugih“. 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'