Najave     | 09.07.2019. 09:12 |

Izložba fotografija 'Kad sjećanje ponovo zaboli' na Mostarskom ljetu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. srpnja (FENA) - Izložba fotografija o zločinu nad Bošnjacima Nevesinja 1992.-1995. godine pod nazivom "Kad sjećanje ponovo zaboli" bit će otvorena u sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto" u utorak, 9. srpnja, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 19.30 sati.

Izložba će se sastojati od 24 panela s preko 300 fotografija, a uz izložbene panele bit će štampano 200 kataloga kako bi ih što više posjetitelja dobilo, ali i kako bi ostao trajan dokument o spomenutim zločinima.

Na izložbi će govoriti ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifet Škrijelj, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović, Nusret Omerika te autor izložbe Senad Sudo Omerika.

"Na području općine Nevesinje ukupno je ubijeno ili poginulo 508 ljudi, među kojima je bilo i 40 djece. Za posmrtnim ostacima 127 osoba još se traga", priopćili su organizatori.

Nakon navedene izložbe bit će održan i koncert islamske, kršćanske i židovske glazbe "Muzikom u zajedničku budućnost" u izvedbi Boston City Singersa s ciljem, kako kažu organizatori, stvaranja dobrih djela kroz glazbu.

Osim Boston City Singersa nastupaju i Vokalni ansambl Bugojno i Horoljupci te ansambl Mostarske kiše, a koncert će se održati u Pozorištu lutaka u Mostaru, s početkom u 20 sati, priopćeno je iz "Mostarskog ljeta".

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!