Servisne informacije     | 09.07.2019. 14:48 |

U BiH sutra oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U drugom dijelu dana padavine će postepeno oslabiti, a mjestimično i prestati. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima.

Vjetar će biti slab do umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini krajem dana i olujna bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu od 26 do 29 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva doći će do postepenog prestanka padavina. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Ivan-sedlo 22, Bihać, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 23, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Livno i Zvornik 24, Brčko, Bugojno, Doboj, Drvar, Prijedor i Sanski Most 25, Sarajevo 26, Zenica 28, Grude 29, Neum i Trebinje 30, Mostar i Stolac 32, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom