Stranačke aktivnosti     | 09.07.2019. 15:15 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka: Selim Bešlagić, kao i uvijek, na pravoj strani

Naša stranka osuđuje napad predsjednika Kantonalnog odbora Demokratske fronte u Tuzli Zlatana Begića na zastupnika Naše stranke u Skupštini TK Selima Bešlagića.

„Zlatan Begić u javnosti želi odgovornost za neformiranje vlasti u TK prebaciti na zastupnika Naše stranke Selima Bešlagića čime dezavuira javnost.

U Klubu Bošnjaka ima 29 zastupnika, od toga je potrebno 15 za izbor člana rukovodstva Skupštine iz reda tog naroda. Krivica za nepostojanje većine je u koalicionom partneru DF-a, Stranci demokratske akcije, čiji zastupnik i predsjednik Kluba nije došao na sjednicu, kako bi mogli imati potrebnu većinu.

Ako Zlatan Begić očekuje da će zastupnici Naše stranke biti zamjena za SDA-ove zastupnike, vara se. Naša stranka od početka pregovora o formiranju vlasti odbija biti SDA-ov partner.

Podsjećamo javnost da je Zlatan Begić, koji sada napada gospodina Bešlagića, izričito, u više navrata rekao da DF neće ići u vlast sa SDA. Stoga nas i čudi razočarenje gospodina Begića u gospodina Bešlagića, jer zbog izdaje principa koji je sam proklamirao Begić bi prije svega trebao biti razočaran u sebe i svoju stranku.

Gospodin Bešlagić ostaje moralna vertikala u Tuzli i u BiH. U svaki tuzlanski uspjeh zlatnim slovima upisano je i njegovo ime, kao i u veliki broj uspjeha BiH. Podsjećamo samo na to da je kao ratni načelnik i predsjednik Kriznog štaba Tuzle Selim Bešlagić najzaslužniji za odbranu svog grada 15. maja 1992.

Stoga, neka se Begić upita na čijoj je strani ako sebe pozicionira kao Bešlagićevog protivnika.“

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'