Stranačke aktivnosti     | 09.07.2019. 15:56 |

Saopćenje za javnost SDA BIHAĆ

FENA Saopćenje

Da na bihaćkoj političkoj sceni stvari već odavno ne funkcionišu onako kako je bi trebale u parlamentarnoj đemokratiji najočitije pokazuje i posljednja sjednica Gradskog vijeća. Opće prihvaćeno demokratsko pravilo jeste da direktori preduzeća koji izgube podršku onih koji su ih imenovali, daju ostavke. U Bihaću direktori Vodovoda i Gradske galerije koji dolaze iz bihaćkog SDP-a a koji na posljednjoj sjednici GV nisu dobili podršku svojih partnera te su im izvještaji oboreni, ni ne pomišljaju da se tog pravila pridržavaju.

Mi u SD A, kao i svi građani Bihaća, ostali smo iznenađeni, da se još uvijek na stolu nisu našle ostavke kadrova čiji je rad, od strane većine u Vijeću, ocijenjen negativno. Ne znamo da li su u njihovoj partiji "na aparatima" ali zarad ovo malo preostalog dostojanstva našega Grada i zarad socijaldemokratije u Bihaću podsjećamo ih da je to sasvim demokratski, normalan, moralan i očekivan potez koji treba da urade.

Većina u gradskom Vijeću je od samog početka bila u stalnim problemima u funkcionisanju ali u posljednje vrijeme je to potpuno jasno i vidljivo svim građanima našeg Grada. Kroz posljednje dvije i pol godine rada ove većine zabilježen je do sada neviđen broj prelazaka, napuštanja stranaka, formiranja novih pokreta, napuštanja i priključivanja drugim klubovima I si., uglavnom motivisano zadovoljavanjem ličnih interesa pojedinaca ili interesnih grupa. No, to ne bi bilo apsolutno ni bitno da takav rad, ili bolje reći nerad, za posljedicu nema strašno negativne posljedice na imidž grada i njegove građane.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA BIHAĆ

Saopćenje za javnost SDA Bihać

Saopćenje za javnost SDA Bihać

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta