Ekonomija     | 09.07.2019. 16:42 |

Trninić: Ne prihvatam ucjene i pritiske sindikata Željeznica RS-a

FENA Dušica Stanojević

PRIJEDOR, 9.jula (FENA) – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić tvrdi da svako, pa i sindikalci, imaju pravo da protestuju, ali da ni on, ni Vlada RS-a ne pristaju na ucjene.

Kaže i da na pritiske ne odgovara.

- S ljudima koji daju izjave tipa, 'preduzećemo protizakonite mjere, blokirat ćemo RS ili dižemo ustanak', ne razgovaram. Sa mnom mogu razgovarati ljudi koji su spremni da razgovaraju da dođemo do rješenja – kazao je Trninić.

Na najave šest sindikalnih organizacija Željeznica RS-a, da će naredne sedmice podnijeti prijave protiv odgovornih za nesavjesno poslovanje i višemilionsku štetu u tom javnom preduzeću, Trninić je novinarima u Prijedoru rekao, da ako neko ima saznanja o krivičnim djelima i zloupotrebama, treba da podnosi krivične prijave.

Za sutra je najavio sastanak s predstavnicima novog Nadzornog odbora Željeznica, koje su u procesu restrukturisanja, koji, kako kaže, ide dobro.

Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri Željeznicama najavili su da će iduće sedmice podnijeti prijave protiv odgovornih osoba za, kako kažu, nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima.

Entitetski ministar saobraćaja i veza je potvrdio novinarima da kineska firma provodi aktivnosti na izgradnji autoputa Banja Luka-Prijedor.

-Oni su već prisutni na terenu i rade svoj dio posla tako da mi je izuzetno zadovoljstvo da mogu da otklonim sve dileme koje su se pojavile u javnosti da tu ima nekih problema - tvrdi  Trninić.

S načelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem razgovarao je o infrastrukturnim projektima koje je Vlada planirala u tom gradu.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Njemački željeznički operater pogođen štrajkom pristao na 35-satnu radnu sedmicu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu