Stranačke aktivnosti     | 09.07.2019. 20:45 |

Saopćenje SDA

FENA Saopćenje

SDA Centar: Paušale preusmjeriti nadarenim đacima, pozivamo opoziciju da podrži prijedlog

Općinski odbor SDA Centar i Klub vijećnika SDA Centar obavještavaju javnost da je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar, na temelju inicijative vijećnika SDA, zaključeno da neće biti nikakvih povećanja naknada vijećnicima u OV Centar.

Istovremeno, Klub vijećnika SDA u Centru pokrenuo je inicijativu da se cjelokupna sredstva, koja se trenutno izdvajaju za vijećničke paušale, preusmjere za stipendiranje nadarenih učenika sa područja općine Centar.

Vijećnici nekih političkih stranaka u OV Centar svjesno su plasirali dezinformaciju da će naknade biti povećane, a isključivo sa prikrivenom namjerom da zadrže postojeće vijećničke paušale za svoje džepove.

Pozivamo ih da na vlastitom primjeru pokažu da su, kao i mi, spremni odreći se u potpunosti naknada i do kraja mandata raditi na volonterskoj osnovi, a sredstva predviđena za tu svrhu preusmjeriti nadarenim đacima koji su budućnost ove općine.

 Općinski odbor SDA Centar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta