Sport     | 09.07.2019. 22:41 |

Musemić zadovoljan zalaganjem igrača, ali ne i rezultatom

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Trener Sarajeva Husref Musemić nije nezadovoljan igrom svog tima u večerašnjem porazu od škotskog velikana Celtica u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka. 

Sarajevo je na Koševu izgubilo s 3:1, a Musemić naglašava da je zadovoljan zalaganjem igrača Sarajeva, posebno u prvom poluvremenu. 

- U prvom poluvremenu smo se suprotstavili favorizovanom protivniku, koji je imao samo jedan šut na gol. Da nisu postigli taj gol možda bi se stvari drugačije odvijale. Kada smo u drugom poluvremenu pali fizički, pala je i koncentracija ekipe u odbrani. Ne mogu biti nezadovoljan jer su igrači dali sve od sebe - rekao je Musemić.  

 Naglašava da oni koji nisu zadovoljni nisu ni realni.

- Ako ste vi nezadovoljni, onda je to vaš problem. Celtic je ekipa koja kažnjava greške. Nadam se da ćemo u revanšu imati više igrača na raspolaganju i da ćemo biti na nivou prvog poluvremena večerašnjeg meča - naglašava Musemić. 

Dodaje da ekipa mora biti bolje fizički pripremljena da bi se nosila s ovakvim ekipama, te da Sarajevo treba dovesti još par igrača za nastavak sezone. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu