Najave     | 10.07.2019. 07:36 |

Crnadak učestvuje na Globalnoj konferenciji o slobodi medija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak će, na poziv državnog sekretara za vanjske poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Jeremya Hunta i ministrice vanjskih poslova Kanade Chrystie Freeland, učestvovati na dvodnevnoj Globalnoj konferenciji o slobodi medija 10. i 11. jula u Londonu.

Cilj konferencije, koja će okupiti visoke zvaničnike, ali i predstavnike medija i civilnog sektora, je da se ukaže na značaj zaštite slobode medija i prava na slobodu mišljenja i izražavanja garantovanog Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima.

Ministar Crnadak će učestvovati na plenarnoj sesiji gdje će govoriti o globalnom značaju teme konferencije i aktuelnom okruženju u kojem se mediji u BiH nalaze, kao i na panelu o zapadnom Balkanu pod nazivom "Pogoršanje stepena slobode medija i novi način rada", na kojem će se govoriti i o zaštiti medija, posebno javnih RTV servisa, od političkog uticaja, kao i sigurnosti novinara, najavljeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

EU zastupnici odobrili zakon o slobodi medija

Vijeće Europe kritizira "lex AP" i tvrdi da radni uvjeti novinara u RH zabrinjavaju

Maroević: Stanje s medijskim slobodama i sigurnosti novinara u BiH alarmantno

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo