Najave     | 10.07.2019. 10:26 |

Završna konferencija projekta o ranom otkrivanju melanoma kože, sluznica i oka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. srpnja (FENA) - Završna konferencija projekta "Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka-MELAdetect", na kojoj će se predstaviti sve provedene aktivnosti i ostvareni rezultati tijekom 26 mjeseci trajanja projekta, održat će se u četvrtak, 11. srpnja, u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM) s početkom u 13 sati.

Glavni cilj projekta "MELAdetect" je zajedničkom prekograničnom suradnjom poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja melanoma kože, sluznica i oka te doprinijeti podizanju trenutno niske razine svijesti javnosti o melanomu kroz projektne aktivnosti, priopćeno je iz Projektnog tima MELAdetect.

Provedbom projekta organizirani su informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.

Nabavljena je nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te uspostavljena mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti.

Izrada zajedničkog akcijskog plana, izrada e-health alata i provedba pilot projekata na projektnom području stvorili su konkretan, održiv i inovativan pristup prevenciji i dijagnostici melanoma.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 eura, odnosno 85 posto. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, Medicinski fakultet SUM-a i JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar.

Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'