Servisne informacije     | 10.07.2019. 10:35 |

Obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevo, smjer Blažuj - Ilidža

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (u mjestu Kovačići) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvlačenja vozila koje je jutros sletilo sa ceste, trenutno je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevo (smjer Blažuj-Ilidža).

U većem dijelu Bosne i Hercegovine, zbog kiše, kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava sutra do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija Caparde.

Danas će, u vremenu od 12.00 do 22.00 sati na dionicama Luke-Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac-Zeleni Jadar na snazi biti zabrana za vozila preko 3,5 tone. Sutra (11.07.) na snazi će biti zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika idu prema Srebrenici.

Učesnici memorijalne trke nastavili su put prema Potočarima, preko Olova, Kladnja, Vlasenice do Potočara, gdje se očekuju večeras. Vozačima se skreće pažnja da u trenutku prolaska učesnika trke budu maksimalno oprezni.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Na graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu