Bosna i Hercegovina     | 10.07.2019. 11:00 |

Vlada KS - Dostojanstveno obilježiti godišnjicu srebreničkog genocida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo izražava duboku tugu i saosjećanja sa  porodicama žrtava  povodom  24. godišnjice od srebreničkog genocida. 

- Brutalnosti i obimnost zločina koji se desio u Srebrenici nas obavezuje da gradimo društvo u kom se više nikada takvo nešto neće ponoviti - ističu iz Vlade KS. 

Vlada KS poziva građane i privredne subjekte da se 11. jula, kojeg je Vlada Federacije BiH proglasila Danom žalosti na teritoriji FBiH, ponašaju dostojanstveno odavajući dužnu počast žrtvama tog zločina i njihovim ožalošćenim porodicama.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, na zgradama i institucijama Kantona Sarajevo.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima a medijske kuće i ugostiteljski objekti na području KS dužni su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Na zahtjev Vlade KS nadležni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će vršiti pojačan nadzor i kontrolu poštivanja Dana žalosti, navodi se u saopćenju iz Press službe KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osudila sramno negiranje genocida

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana