Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 13:55 |

Sutra u Goraždu performans 'Nema te na kahvi'  

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. jula (FENA) - Dan nakon komemoracije i kolektivne dženaze u Potočarima, u Goraždu će sutra u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici biti upriličen performans "Nema te na kahvi" kojeg čini postavka 8.372 fildžana na mostu "Alija Izetbegović".

Riječ je o tradicionalnom događaju koji organizira Mreža mladih Muftijstva goraždanskog u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.  

- Već petu godinu Mreža mladih na ovaj simboličan način odaje počast žrtvama Srebrenice. Građani dolaze, donose fildžane i odaju počast žrtvama te iskazuju suosjećanje sa porodicama koje su čekale svoje najmilije, ali koji im na žalost više nikada "na kahvu nisu došli" - istaknula je Feni rukovoditeljica Službe za pravne, administrativne i ekonomske poslove Muftijstva goraždanskog Amela Dučić.

Dodala je da će ove godine ambijent i postavka 8.372 fildžana biti nešto dugačija.

- Odziv građana je tradicionalno dobar i zaista u velikom broju iskazuju suosjećanje, s obzirom na to da je Goraždu bila namijenjena sudbina Srebrenice i Žepe. Performans "Nema te na kahvi" uvijek se organizira dan nakon obilježavanja godišnjice genocida - navela je Dučić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!