Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDA Tuzla

 

Nekoliko stotina Banovićana odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

Obučeni u bijelo i okićeni Cvijetom Srebrenice, nekoliko stotina članova Općinskog odbora PDA Banovići su u četvrtak na Trgu žrtava šutnjom, učenjem fatihe i na druge prigodne načine, odali počast žrtvama genocida u Srebrenici i obilježili 24. godišnjicu stradanja.

„Općinski odbor PDA Banovići, u saradnji sa Asocijacijom žena i Asocijacijom mladih, i ove godine odaje počast stradalim žrtvama u Srebrenici i njihovim porodicama. Svake godine u ovoj koloni je sve mlađa populacija što na simboličan način oslikava stanje u društvu i šalje jasnu poruku da se genocid i Srebrenica ne smiju i neće nikada i nikome ponoviti“, kazala je Munevera Bećarević, predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzlanskog kantona.

Članovima ove općinske organizacije pridružili se se brojni sugrađani, koji su pokazali solidarnost s majkama, porodicama i svima onima koji su preživjeli 11. juli 1995. godine.

 

 

PDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.