Svijet     | 11.07.2019. 17:02 |

Britanski grad Coventry odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

FENA Saopćenje

COVENTRY,  11. jula (FENA) -  11. juli je dan kada prorade emocije. Dan kada  treba pokazati poštovanje žrtvama, ali i saosjećanje sa živima. Na genocid u Srebrenici podsjeća se s tugom i bolom širom svijeta, posebno u Evropi, gdje je 11. juli proglašen Danom komemoracije za žrtve Srebrenice, navodi interaktivni portal bh. dijaspore u Britaniji, Bosnia UK Network.

U Coventryju je u 11 sati minutom šutnje iskazano sjećanje na genocid u Srebrenici i sve žrtve rata u BiH. Na ovaj način, Bosanci i Hercegovci koji su se okupili u zgradi općine Coventry, zajedno s predstavnicima gradskih vlasti,  poslali su poruku mira i poručili da se genocid ne smije zaboraviti i da treba spriječiti da se ponovo dogodi bilo gdje u svijetu.

Predstavnici gradskih vlasti - predsjednik općine George Duggins,  izvršni direktor općinskog vijeća Martin Reeves, te općinska vijećnica iz Coventryja Lynette Kelly  pridružili su se komemoraciji.

- Žrtve genocida u Srebrenici nikada ne smijemo zaboraviti. Ne zaboravimo i ne dozvolimo da se tako nešto ponovi, jer ako zaboravimo onda postoji opasnost da se ponovi - poručio je George Duggins, prenosi  Bosnia UK Network.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

UN pozvale Britaniju da odustane od prijedloga zakona o deportaciji izbjeglica u Ruandu

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Šokantna objava o raku princeze od Velsa dominira naslovnicama britanskih novina

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!