Bosna i Hercegovina

Centar za mir Mostar - Cvijet Srebrenice večeras na Starom mostu

Saopćenje, Foto FENA/Centar za mir

 

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Cvijet Srebrenice će večeras u 20.30 sati biti osvijetljen na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici povodom 24. godišnjice tog genocida.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličiti će Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara,  a ove godine i sa još jednom važnom porukom. Naime, tim simboličnim performansom poslat će se i poruka podške da se pronađu sve nestale osobe u BiH.

Na taj način bit će data podrška svima u traženju nestalih, te podška otvaranju ovog pitanja od strane Organizacijskog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici u koprodukciji s BHRT-om, N1 i Aljazeerom Balkans  kroz tribinu i emisiju "Gdje su sakriveni".

Safet Oručević direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara kaže: "Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7.000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru 189 osoba.  Moramo se istrajati oi boriti se da ih nađemo sve do zadnjeg ubijenog", saopćeno je iz Centra za mir Mostar.

(FENA) J.Č.