Regija     | 11.07.2019. 18:36 |

Grabar-Kitarović zatražila hitno očitovanje hrvatske Vlade o Aluminiju

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 11. srpnja (FENA) – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je hitno očitovanje Vlade RH o mostarskoj tvornici Aluminij.

 "Eskalacija problema u slučaju Aluminija rezultat je dugogodišnjeg zanemarivanja evidentnih problema u poslovanju ove strateški važne tvrtke. Zabrinuta sam za sudbinu i egzistenciju radnika i čvrsto ih podupirem u zahtjevu za rasvjetljavanje svih činjenica koje su dovele do ove situacije. Želim vjerovati da je RH kao suvlasnik Aluminija napravila sve u cilju zaštite nacionalnih interesa i interesa radnika o čemu sam zatražila hitno očitovanje Vlade RH", kazala je Grabar-Kitarović, javlja N1.

 Proizvodni pogodni Aluminija ugašeni su prije dva dana, četiri minuta iza ponoći, nakon što je poduzeće iskopčano s visokonaponske električne mreže.

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, a prema posljednjim podacima, Aluminijev dug za električnu energiju s 30. lipnjem 2019. godine iznosi 293 milijuna maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić: Nikada se nije dogodilo da opozicija traži sankcije protiv predsjednika

Aluminij večeras osvijetljen bojama izraelske zastave i porukom 'Mi smo uz Izrael'

Ambasador Murphy: BiH propušta priliku da prekine ovisnost o ruskom gasu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom