Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 09:03 |

Kuldija: Naložena obdukcija beživotnih tijela pronađenih u hotelu 'Alem'

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Završen je uviđaj nakon pronalaska dva beživotna tijela u hotelu u ulici Put Mladih muslimana u sarajevskom naselju Vraca kojim je utvrđeno da su povrede nanesene vatrenim oružjem i da se radi o ubistvu i samoubistvu, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Naglasila je da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naložio dodatna vještačenja i obdukciju oba beživotna tijela.

Kuldija je kazala kako o identitetu osoba i njihovim inicijalima ne može sada govoriti jer je potrebno prvo obavijestiti porodice.

Podsjetila je da je operativni dežurni MUP-a KS jučer u 10.30 sati obaviješten da su u hotelu "Alem" u ulici Put Mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, pronađena dva beživotna tijela.

- Odmah su na lice mjesta izašli policijski službenici koji su potvrdili da se radi o muškom i ženskom beživotnom tijelu. Formirana je odmah uviđajna ekipa kojom je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - kazala je Kuldija.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'