Najave     | 12.07.2019. 12:24 |

Drugi međunarodni Posavski likovni simpozij PULS u Garevcu

FENA Saopćenje

GAREVAC, 12. srpnja (FENA) - Drugi međunarodni Posavski umjetnički likovni simpozij PULS održat će se od 14. do 21. srpnja u Garevcu kod Modriče u organizaciji zaklade Otvorena kuća, Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.

Otvorena kuća u Garevcu bit će domaćin renomiranim umjetnicima, akademskim slikarima i kiparima iz Hrvatske i BiH, a ovaj simpozij međunarodnog predznaka istražuje, bilježi i afirmira ono što je relevantno u suvremenoj hrvatskoj vizualnoj umjetnosti na prostoru Hrvatske i BiH.

"U danima koji slijede umjetnici će stvarati nova umjetnička djela, a tijekom pauza raspravljat će se o umjetnosti, kroz kolokvije i neformalna druženja", priopćeno je iz HKD-a Napredak.

Na ovogodišnjem PULS-u sudjelovat će Ana Filipović (Mostar), Vilim Parić (Mostar), Dalibor Nikolić (Mostar), Ivan Perak (Dubrovnik), Miroslav Šetka (Zenica), Mato Andrić (Petrinja), Anto Kajinić (Zagreb), Josip Mijić (Split) i Marko Šošić (Vinkovci).

Umjetnička djela nastala na prošlogodišnjem PULS-u ove godine bit će predstavljena publici u Zagrebu, Vinkovcima, Sarajevu i Banjaluci, a prva takva izložba planirana je za 20. srpnja u Vinkovcima.

Pokrovitelj ovog umjetničkog likovnog simpozija u Garevcu je Hrvatsko kulturno društvo Napredak, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'