Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 13:11 |

Općina Centar podržava rekonstukciju depoa Arhiva BiH

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 12. jula (FENA) – Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Arhiva Bosne i Hercegovine Saša Klepić danas su potpisali  Ugovor o realizaciji projekta Rekonstrukcija depoa Arhiva Bosne i Hercegovine“, koji finansira Općina Centar Sarajevo.

Na konferenciji za medije upriličenoj prije potpisivanja direktor Arhiva BiH Saša Klepić istakao je da projekt „Rekonstrukcija depoa Arhiva Bosne i Hercegovine“ podrazumijeva rekonstrukciju jednog od najvećih depoa ove institucije. On je također naglasio da je Arhiv BiH dosad uz pomoć donacija uspio da renovira pet prostorija.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istakao je značaj arhivske građe kao čuvara sjećanja. On je rekao da je Općina Centar ove godine planirala podršku Arhivu BiH iz svog budžete te najavio da će sredstva planirati i za narednu godinu.

Arhiv BiH u okviru 350 fondova i zbirki čuva 16 kilometara arhivske građe nastale od austougarskog perioda pa sve do danas. Građa se odnosi na rad centralnih ograna vlasti i državne uprave  .

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izložba "Štampa Arhiva BiH 1851-1945." otvorena u povodu Dana arhivske službe u BiH

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Potpisan Sporazum o saradnji između Arhiva BiH i Državnog arhiva Crne Gore

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'