Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 16:09 |

Potpisani ugovori za projekte sporta i kulture na području općine Novog Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor JP "ONSA" d.o.o. Sarajevo Mirza Ramić i v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo Zorica Miličević potpisali su danas ugovore o realizaciji projekata iz oblasti sporta i kulture ukupne vrijednosti 170.000 KM.

Koldžo je rekao da je to način da budu realizovani strateški ciljevi kada je u pitanju razvoj sporta i kulture, te da je ove godine proširen dijapazon projekata koji će biti besplatni za sve novosarajevske učenike.

U saradnji sa JP "ONSA" d.o.o. Sarajevo predviđena je realizacija četiri projekta - "Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na nogometnim terenima", "Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti", "Škola rukometa" i "Škola streljaštva".

Te aktivnosti bit će realizovane u saradnji  sa sportskim udruženjima s područja općine Novo Sarajevo, uz učešće učenika novosarajevskih osnovnih škola i polaznika sportskih klubova koji egzistiraju na području te općine.

Za tu namjenu Općina Novo Sarajevo izdvojila je 80.000 KM.

Za poboljšanje rada Dječije kuće, objekta koji je Općina Novo Sarajevo otvorila prije nekoliko mjeseci i koji u punom kapacitetu treba da počne sa radom početkom nove školske godine predviđeno je 90.000 KM, saopćeno je iz Općine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu