Sport     | 13.07.2019. 12:11 |

Redžić 13. u kvalifikacijama i ostao bez finala na EP-u

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. jula (FENA) - Zenički skakač uvis Maid Redžić nije izborio plasman u finale Evropskog prvenstva u atletici za mlađe seniore i seniorke (U23), koje se od 11. do 14. jula održava u švedskom gradu Gävle.

Redžić je u kvalifikacijama danas preskočio samo 212 cm te je ukupno bio 13., ali je zanimljivo kako je svih 12 takmičara koji su se plasirali u finale, nastavljaju takmičenje na osnovu plasmana i s istom visinom - 216 cm. Norma za finale iznosila je 219 cm.

Od takmičara iz regije u finale se plasirao samo Jasmin Halili iz Srbije, koji je bio dijelio peto mjesto, dok su čak četiri takmičara podijelila prvu poziciju.

Redžić je prošle godine nastupio u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva (U20) u finskom Tampereu, u kojem je, i tada s preskočenih 212 cm, bio predzadnji, dvanaesti. U kvalifikacijama je tada bio 10. s preskočenih 215 cm.

Prvog dana takmičenja na EP-u, u četvrtak, članica AK Zenica Mediha Salkić nije uspjela izboriti plasman u finale diska. Salkić je s 48,88 metara bila 15. te nije uspjela ući među 12 najboljih koje su nastupile u finalu. Njen lični rekord iznosi 49,32 metra, koji je ostvarila prije mjesec dana na mitingu u Zenici.

Od bh. predstavnika, danas će još u kvalifikacijama diska nastupiti Voislav Grubiša iz Banja Luke. Njegov najbolji rezultat je 54,01 metar, dok norma za finale iznosi 58,50 metara.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Hrvatska ostala bez organizacije Svjetskog prvenstva u krosu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana