Kultura     | 14.07.2019. 15:56 |

Izložba 'Ko ti je ovo radio?'skulptorice Lejle Ćehajić u galeriji 'Zvono'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Izložba pod nazivom "Ko ti je ovo radio?", bh. skulptorice Lejle Ćehajić bit će otvorena sutra u sarajevskoj galeriji "Zvono".

Za predstavnike medija istog dana bit će organizirano snimanje postavke i razgovor s autoricom, najavljeno je iz Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono".

- Ko ti je ovo radio?, jedno je od najčešćih pitanja koje je odnjegovao naš mentalitet, a mentalitetom, znamo i pravdamo sve. I nije važno da li je riječ o moleru, keramičaru, stomatologu, frizeru... Uvijek onaj kod kojeg ste narednog došli ima zamjerki na rad prethodnika. Ponekad svakako zaborave da su upravo oni pružili prethodno lošu uslugu - navodi se u najavi izložbe.

Presjek okolnosti u kojima umjetnici najčešće djeluju, odnosno reakcija kojima je njihov rad izložen, donosi nova izložba skulptorice Lejle Ćehajić koja uvijek iznova uspije prevazići i vlastito skulptorsko umijeće i nesvakidašnji smisao za humor, te ih vješto ukomponirati u cjelinu koja predstavlja ne samo zadovoljstvo u vizuelnoj postavci nego u kompletnom događaju koji je nerijetko protkan lucidnim porukama koje postavku prate i koje se često referiraju na neki od bolnih ili apsurdnih segmenata stvarnosti.

- Kako izgledaju oni koji stoje i komentarišu, a najčešće sami ne čine ništa imat ćemo priliku vidjeti na aktuelnoj postavci u Zvonu, od vječnih nepriznatih kritičara koji to po formalnoj vokaciji nisu, do slučajnih prolaznika – vlasnika mišljenja, sve ih je Lejla, kao i obično, majstorski izvajala i donosi nam ih u Zvono. A šta oni ili koga oni komentarišu? Pa to neka bude iznenađenje - navodi se.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu