Bosna i Hercegovina     | 14.07.2019. 10:26 |

Pretresi na četiri lokacije u okviru akcija kodnog naziva 'Viza'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Zeničko-dobojskog kantona proveli su u subotu operativnu akciju kodnog naziva "Viza" koja je rezultat višemjesečne istrage i izvedena po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "organizovani kriminal" u vezi sa krivičnim djelima "krivotvorenje isprave" i "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsifikovanih ličnih dokumenata Republike Hrvatske (pasoši, vozačke dozvole i lične karte).

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe bit će predate nadležnom tužilaštu na dalje postupanje.

Iz SIPA-e su zahvalili policijskim službenicima Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'