Regija     | 15.07.2019. 10:58 |

Na Ultri naplaćeno oko 260 tisuća maraka kazni

FENA Agencije

SPLIT, 15. srpnja (FENA) - Tijekom trodnevnog održavanja Ultra Europe festivala naplaćeno je oko 260 tisuća maraka kazni, privedene su 352 osobe i oduzeto je oko dva kilograma raznih vrsta droge.

Premda na Ultri nije bilo značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja ili oštećivanja imovine, splitska policija je u tri dana privela 352 osobe, među kojima je bilo 255 stranih i 97 hrvatskih državljana, radi prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osam je osoba tijekom trajanja festivala kriminalistički obrađeno zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policajci su pronašli i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8,75 grama hašiša i 13,09 grama speeda, 50 grama ketamina, javlja Hina.

 

Svake festivalske večeri čak 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, kao i na čitavom području centra grada kako bi osigurali javno okupljanje i održali povoljno stanje javnog reda i mira, prevenirali prekršaje i kaznena djela.

Pohvalili su vozače koji su, kako su rekli, svojim ponašanjem, prateći njihove smjernice i slijedeći upute policijskih službenika na terenu doprinijeli da stanje u prometu u tom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja.

Splitski vatrogasci u protekla tri dana nisu imali ozbiljnijih intervencija, dok su liječnici Hitne medicinske pomoći sinoć imali četiri intervencije od čega su tri bile zbog intoksikacije, a jedna zbog srčanih smetnji.

Liječnik Miho Sušić rekao je da je ovo prva godina otkako se održava Ultra u Splitu da su imali mali broj intervencija -  u tri dana 27 intervencija.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo