Regija     | 15.07.2019. 13:21 |

Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 15. srpnja (FENA) - Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku poručivši kako ju podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine" i njega kao ministra.

 Marić je izjavio da je podnio ostavku u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

 "Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima dodavši kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

 U pisanoj ostavci koju je uputio premijeru Andreju Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine" i njega kao ministra.

 "Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine", navodi Marić u ostavci.

 Također kaže kako je jednako tako nepojmljiva i neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je "medijska orkestracija i stvaranje atmosfere linča prioritetnije od mirnog i razumnog uvida u vrijednost, domet i učinke državne imovine" u političkom, gospodarskom i društvenom prostoru Hrvatske.

 Pri tome je, dodaje Marić, neshvatljivo da je ozbiljan rad i procesi oživljavanja desetljećima zapuštene i otete državne imovine postao nebitan pred ciljanim rušiteljskim i dirigiranim medijskim pritiskom.

 "Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnim", poručuje Marić u pisanoj ostavci premijeru Plenkoviću..

 Bivšeg ministra državne imovine mediji su sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon otkrića portala Index o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Hrvatska: Most predstavio nositelje lista svoje koalicije u svih 11 izbornih jedinica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo