Bosna i Hercegovina     | 15.07.2019. 13:49 |

Letak dobrodošlice za dijasporu u Prijedoru

FENA Dušica Stanojević

PRIJEDOR, 15. jula (FENA) - U Prijedoru se provodi akcioni plan prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području tog grada.

U skladu s tim planom, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predsjednik Skupštine Grada Ajdin Mešić i zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor Stevo Tomčić promovisali su danas letak dobrodošlice Prijedorčanima koji žive u inozemstvu i koji godišnji odmor provode u svom rodnom gradu.

Promotivni materijal, koji je izradila Gradska uprava, sadrži osnovne informacije koje građanima mogu pomoći prilikom ostvarivanja prava u pogledu podnošenja zahtjeva za određenu dokumentaciju ili izdavanje ličnih dokumenata, kao i tekst dobrodošlice svim građanima i osobama iz inozemstva koja dolaze u Prijedor.

Gradonačelnik Đaković je rekao da i na ovaj način žele da šire pozitivnu energiju.

I predsjednik Skupštine Grada Ajdin Mešić je poželio osobama koje dolaze iz inozemstva da ugodno provedu godišnji odmor u tom gradu.

- Našim sugrađanima i prijateljima želim da se osjećaju slobodno i prijatno u našem gradu i da nam se uvijek rado vraćaju - poručio je Mešić.

Zamjenik načelnika PU Prijedor Stevo Tomčić rekao je da je ovo doba godine kada policija provodi niz preventivno- represivnih aktivnosti, koje su isključivo usmjerene na održavanje povoljnog stanja bezbjednosti.

- Ovo je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koju Policijska uprava Prijedor preduzima u partnerskom odnosu sa lokalnom administracijom, s ciljem očuvanja dobrog stanja bezbjednosti na području grada Prijedora - rekao je Tomčić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović u Prijedoru: Potreban jači institucionalni odgovor na uznemiravanje povratnika

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

IGK - Genocid u Prijedoru ostaje opomena čovjeku i čovječanstvu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo