Ekonomija     | 15.07.2019. 14:05 |

Turizam u fokusu poslovne saradnje JP Sarajevo i FlyBosnie

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO,  15. jula (FENA) - Grad Sarajevo, JP Sarajevo d.o.o i bh. aviokompanija Fly Bosnia ozvaničili su danas početak promotivne kampanje čiji je cilj da se osnaži turistička ponuda i turisti upoznaju o nekim od najvećih turističkih atrakcija, te dodatno promoviraju sarajevski brendovi kao što su Vijećnica i Trebevička žičara.  

Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su direktori JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović i aviokompanije "FlyBosnia" Tarik Bilalbegović koji su istakli da je ta saradnja na neki način prirodna uzimajući u obzir zajedničke ciljeve kao što su da se poveća broj i produži boravak turista, te promovišu sadržaji Sarajeva i BiH.

Kako je istaknuto, turizam, kao najbrže rastuća grana privrede, u fokusu je te saradnje, kao i u mnogim projektima i aktivnostima gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Kroz ovu vrstu saradnje, kako je kazao Eminović, na dobitku su građani i turisti, a to je ujedno način da se uspostavi jedan model javno-privatnog parterstva koji je u interesu građana.

- Žičara i Vijećnica ne služe samo u svrhu promocije grada nego imaju vrlo konkretne koristi za naše građane. Svaka marka koju zaradi Sarajevo d.o.o. vraća se građanima Sarajeva kroz razne projekte - kazao je Eminović.  

Avionima kompanije FlyBosnia u Sarajevo dolazi sve veći broj putnika kojima će biti ponuđene posebne pogodnosti prilikom posjete žičari i Vijećnici. Istovremeno, putem informativnih letaka u avionima FlyBosnie svi putnici će biti upoznati ne samo o žičari i Vijećnici, nego i sa glavnom gradom BiH. Uz promotivne materijale pripremljeni su i vaučeri za posebne pogodnosti koji su štampani na kartama, odnosno na boarding passu za sve putnike Fly Bosnie.  

Bilalbegović je izrazio zadovoljstvo što FlyBosnia ima priliku sarađivati sa Gradom Sarajevo koji je osnivač JP Sarajevo. FlyBosnia u floti trenutno ima dva Airbusa kojima rade više od dva mjeseca i u tom periodu je ova aviokompanija  dovela više od 16.000 turista u BiH.

-Cilj nam je proširiti saradnju sa Gradom Sarajevo na različitim projetima kako bi naš grad i država što bolje bili prezentnirani u svijetu, a posebno u turističkom sektoru – kazao je Bilalbegović.

Podsjetio je da je da su u petak otvorili avioliniju za Bahrain, a sredinom septembra planiraju uspostaviti direktnu liniju za London.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!