Bosna i Hercegovina     | 15.07.2019. 17:49 |

U Ljubuškom 'Dan zajedništva, ponosa i sreće'

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 15. srpnja (FENA) - Večernji list, Sportske novosti, HTV i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su iz grada heroja Vukovara inicijativu da se 16. srpnja, na dan dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca sa SP-a iz Rusije, obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće, a cjelokupnom projektu priključio se i Grad Ljubuški, koji priprema središnje obilježavanje za Bosnu i Hercegovinu.

Inicijativi su se pridružili, između ostalih, i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Miroslav Ćiro Blažević i mnoge druge sportske i estradne zvijezde.

Naime, prošlo je godinu dana od Svjetskog prvenstva u Rusiji, od veličanstvenog uspjeha hrvatske reprezentacije, od onih mjesec dana koji su ujedinili Hrvatsku.

Tim povodom, u Ljubuškom će 16. srpnja u Gradskom parku, s početkom u 18 sati, biti upriličeno druženje s najmlađim navijačima, dok je u 19 sati planiran bogat glazbeno-zabavni program.

 Osiguran je i besplatni navijački vlakić koji će voziti kroz grad, maskote s poklonima, bojanje lica u obilježja hrvatske nogometne reprezentacije te mnogobrojni sadržaji. Planirano je i razvijanje velike hrvatske zastave.

 Organizatori su pozvali sve Hercegovce da još jednom pokažu snagu zajedništva.

"Pozivamo sve navijače da na taj dan iziđu na ulice u što većem broju, da odjenu kockaste dresove, uzmu navijačke rekvizite i da svi zajedno proslavimo najveći uspjeh hrvatskog sporta od nezavisnosti i skupa obilježimo prvi 'Dan zajedništva, ponosa i sreće' za kojeg smo uvjereni da će se nastaviti obilježavati i narednih godina.

Pokažimo još jednom svehrvatsko zajedništvo i budimo svi taj dan u kockicama, obilježimo ga i proslavimo onako kako taj dan to zaslužuje, ma gdje bili", poručili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana